4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης Αργοναύτες

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Σειρά ομιλιών/συζητήσεων "Ακαδημία Γονέων"

Αγαπητοί γονείς,

Ο Σύλλογος γονέων αφουγκραζόμενος τις αγωνίες και τους προβληματισμούς σας, εγκαινιάζει  μια σειρά ομιλιών/συζητήσεων με τον τίτλο ‘Ακαδημία Γονέων’,  για  θέματα που μας ενδιαφέρουν ως γονείς, με ομιλητές διακεκριμένους ψυχολόγους. Πιστεύοντας ότι ‘είναι εύκολο να γίνεις γονέας, αλλά  δύσκολο να είσαι γονέας’ , θα επιχειρήσουμε, μέσω αυτής της σειράς ομιλιών/συζητήσεων, να γίνουμε, έστω , λίγο καλύτεροι στον δύσκολο αυτό ρόλο.

Την σειρά των ομιλιών/συζητήσεων θα  ανοίξει ο διακεκριμένος ψυχολόγος Γιώργος Κίσσας τη Δευτέρα 23/11/2015 και ώρα 7:30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Αργοναύτες. Το θέμα της ομιλίας του θα είναι «Γονείς και Εφηβεία».

Σχεδιάγραμμα παρουσίασης του  Δρ. Κίσσα :

•    Σύντομη αναφορά στο πώς ορίζεται η εφηβεία και ποια τα χαρακτηριστικά της.
•    Η νέα μορφή  της σεξουαλικότητας στην εφηβεία.
•    Ο πατέρας και ο έφηβος γιός – η έφηβη κόρη.
•    Η μητέρα και ο έφηβος γιός – η έφηβη κόρη.
•    Oι αλλαγές συμβαίνουν στους γονείς των εφήβων όταν τα παιδιά τους περνούν την εφηβεία.
•    Ανοίκιες καταστάσεις στην εφηβεία : (εδώ ανάλογα με το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων θα συζητηθεί, σε πολύ γενικές γραμμές, το πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς ζητήματα όπως παραπτωματικότητα, χρήση ουσιών, κατάθλιψη, διαταραχές διατροφής κ.α.).

Ο Γιώργος Κίσσας έχει σπουδάσει Θεολογία, Φιλοσοφία και είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας. Εργάζεται ιδιωτικά ως αδειούχος ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής. Εργάστηκε στο παρελθόν ως εκπαιδευτής και επόπτης εκπαιδευομένων ψυχοθεραπευτών. Επίσης,  εργάστηκε στη δημόσια μέση εκπαίδευση ως καθηγητής.Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων, μεταξύ των οποίων, ‘Παθήματα γονέων – οι συναισθηματικές διαδρομές των γονιών καθώς τα παιδιά τους μεγαλώνουν’   (με την Χριστίνα Μιχαλοπούλου) και ‘Οι ψυχοσεξουαλικές αλλαγές στην εφηβεία’.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, στην εναρκτήρια ομιλία/συζήτηση της ‘Ακαδημία Γονέων’  με θέμα  «Γονείς και Εφηβεία» για  να μιλήσουμε και  να μοιραστούμε  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τους εφήβους μας.



Εκ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Αργυρούπολης –Αργοναύτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου