4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης Αργοναύτες

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012


          Αργυρούπολη 20/3/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Ισοκατανομή μαθητών στα Γυμνάσια


Αγαπητοί γονείς, 


πρόσφατα η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να εφαρμόσει την ισοκατανομή στην 1η Γυμνασίου από το επόμενο και για όλα τα επόμενα σχολικά έτη.  Υποχρεωτικά όλα τα σχολεία, στην 1η Γυμνασίου (και 1η Λυκείου) θα έχουν το ίδιο αριθμό μαθητών, ανεξαρτήτως υποδομών και  τοποθεσίας τους.  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το σχολείο μας, την επόμενη σχολική χρονιά θα χάσει τουλάχιστον ένα τμήμα στην 1η τάξη και από ένα ακόμα στις υπόλοιπες τάξεις τα επόμενα χρόνια.  Αρκετοί εκπαιδευτικοί με οργανική θέση στο σχολείο μας θα αναγκαστούν να συμπληρώνουν το ωράριό τους σε άλλα σχολεία, με προφανή υποβάθμιση στο παρεχόμενο έργο τους. 
Το σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο του νέου Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, με αποτέλεσμα να είναι βολικό σε μεγάλο αριθμό μαθητών.  Πέραν αυτού, έχει καλή πορεία στο χρόνο, διαθέτει καλές υποδομές και καθηγητές που πασχίζουν για το καλύτερο.  Η αλλαγή που σχεδιάζει ο Δήμος δεν μας πείθει ότι θα βελτιώσει το επίπεδο του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου στο σχολείο μας.  Αυτό είναι πάντα στο μυαλό μας.  Αν όμως δεν υπάρξει βελτίωση στο παρεχόμενο έργο, προς τι η αλλαγή;  Για πιο λόγο πρέπει να δεχτούμε τυχόν υποβάθμισή του; 
Σαν γονείς πρέπει να μας ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στα παιδιά μας, σε ένα ασφαλές σχολείο.    
-          Ζητούμε από όλους τους εμπλεκόμενους στην απόφαση της ισοκατανομής να γίνει σεβαστή η απαίτησή μας να μην υποχρεώνονται τα παιδιά μας να διασχίζουν λεωφόρους (όπως η Λ. Κύπρου) για να πάνε στο σχολείο τους.  Δεν είναι λογικό, 12χρονα παιδιά να κινδυνεύουν διασχίζοντας επικίνδυνες λεωφόρους, όταν υπάρχει σχολείο δίπλα τους. 
-          Ζητούμε να υπάρχει ευχέρεια επιλογής όμορου Γυμνασίου σε περίπτωση διαφωνίας των γονέων με τις αποφάσεις του Δήμου και  να μην αναγκάζονται να δηλώνουν ψεύτικες διευθύνσεις για να γίνει δεκτό το αίτημά τους.
-          Ζητούμε να μην χωριστούν σε διαφορετικά σχολεία τα αδέλφια της οικογένειας.

 

Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας
Β. Διαβάτης                                             Μ. Κιτσάκου

Κοινοποίηση:
-          Δ΄Δ/νση Β΄θμιας Εκπαίδευσης
-          Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης
-     Ένωση Γονέων Αργυρούπολης


Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

" ΕΘΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ "

             Το Κέντρο Πρόληψης Αργυρούπολης - Ελληνικού
                     σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του
            4ου Γυμνασίου Αργυρούπολης " ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ "
                      σας καλούν σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα:
          " Εθισμός & Διαδίκτυο, Αναζητώντας Ταυτότητα "
Η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων
            του 4ου Γυμνασίου (Αργοναυτών 34, Αργυρούπολη)
                     τη Δευτέρα 5 Μαρτίου και ώρα 18:30


Κέντρο Πρόληψης Αργυρούπολης
Αγ. Βαρβάρας 36, 16452, Αργυρούπολη, Τηλ.: 210 9961000, Φαξ: 210 9961971, e-mail: noimazoi@otenet.gr

ΑΓΟΡΑ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ PING-PONG & ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε την προμήθεια και δωρεά στο σχολείο μας, 2 τραπεζιών Ping-Pong (αγωνιστικών διαστάσεων) και ενός κλιματιστικού μηχανήματος τύπου "ντουλάπας" για την αίθουσα τελετών του σχολείου, που στερούταν θέρμανσης. Αυτές τις ημέρες έγινε η προμήθεια και τοποθέτηση των ειδών.  Σε λίγες μέρες θα γίνει και το πρωτόκολλο δωρεάς στο σχολείο.
  Η επένδυση αυτή, ύψους 2.200 ευρώ, έγινε στο πνεύμα αναβάθμισης και καθημερινής χρησιμοποίησης της αίθουσας τελετών που παρέμενε ανενεργή τις περισσότερες μέρες της χρονιάς.  Ο Σύλλογός μας στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια της διεύθυνσης, να εξοπλιστεί πλήρως το σχολείο μας και να αναβαθμίσει το παραγόμενο σχολικό έργο.