4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης Αργοναύτες

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/3/2011

 Την Κυριακή 20/3/2011,  οργανώσαμε την πρώτη εθελοντική εργασία στο σχολείο μας.  Αφορούσε στην ανακαίνιση των μεταλλικών φοριαμών των μαθητών (βάψιμο, στερέωση, αποκατάσταση φθορών).
  Η ομάδα μας αποτελούνταν από το Βασίλη, τη Μαρία, τον Φάνη, τη Γιώτα, τον Γιώργο, τον Σάκη, τον Αντρέα και 6 μαθητές.  Ξεκινήσαμε την εργασία στις 10,30 π.μ. και τελειώσαμε στις 4,00 μ.μ.  Βιδώσαμε συνολικά 22 μεταλλικούς φοριαμούς και επισκευάσαμε και βάψαμε τις πόρτες σε περισσότερα από 50 ντουλάπια.  Πολλά από αυτά δεν έκλειναν καθόλου ή ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.  Μετά την εργασία μας σχεδόν όλα είναι απολύτως λειτουργικά με καθαρές προσόψεις.
  Πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο σε ένα από τα πρώτα αιτήματα των μαθητών μας.  Θα ακολουθήσουμε με άλλες δράσεις σύντομα και ελπίζουμε σε μεγαλύτερη συμμετοχή.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ** Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση του υπουργείου για το περίφημο θέμα.  Από αυτό προκύπτει ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συγχώνευση ή κατάργηση στο νέο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, ούτε στην ευρύτερη περιοχή.  Έτσι επιβεβαιώνεται η άποψή μας που από την αρχή υποστηρίζαμε.

Δείτε όλη την απόφαση στην ιστοσελίδα του υπουργείου:
 http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2332%3A13-03-11-synenoseis-idryseis-sxolikon-monadon-protobathmias-kai-deyterobathmias-ekpaideysis-gia-ti-sxoliki-xronia-2011-2012&catid=80%3Adeltia-typoy&Itemid=806&lang=el

Βασίλης Διαβάτης (πρόεδρος Δ.Σ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Αγαπητοί γονείς ,
  πρόσφατα, κάποια από τα παιδιά μας επέλεξαν την αποχή από τα μαθήματά τους για 1-2 ημέρες, σαν μορφή διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που τα απασχολούν.  Προβλήματα που παραθέτω σε συντομία μαζί με την άποψη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων για αυτά:

    • Συγχωνεύσεις σχολείων
   Δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης του σχολείου μας ούτε τώρα ούτε πιθανότατα και στο μέλλον.  Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας ομόφωνα αποφάσισε να μη δεχθεί καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου.  Το ίδιο αποφάσισαν να προτείνουν και οι προϊστάμενοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας προς το υπουργείο.  Η μοναδική πρόταση συγχώνευσης έγινε από τον προϊστάμενο τεχνικής εκπαίδευσης και αφορά στα ΕΠΑΛ Αργυρούπολης & Ελληνικού.  Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται καμία πρώιμη δράση και κανείς δεν δικαιούται να ξεσηκώνει τα παιδιά μας χωρίς να έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένες προτάσεις του υπουργείου (παρακολουθείστε το θέμα και γράψτε τις απόψεις σας στο  http://sgargonautes.blogspot.com/ ).

    • Βάψιμο του σχολείου και επισκευή των ντουλαπιών
  Το πρώτο θέμα που τέθηκε προς τη νέα δημοτική αρχή ήταν η άμεση ανάγκη εσωτερικού ελαιοχρωματισμού του σχολείου και η επισκευή των μεταλλικών ντουλαπιών που έχουν φθαρεί.  Τα θέματα αυτά είναι αποκλειστικά υποχρεώσεις του δήμου και όχι του συλλόγου Γονέων.  Ο σύλλογος Γονέων το μόνο που μπορεί να κάνει (και κάνει) είναι να πιέζει, μαζί με τη διεύθυνση του σχολείου, για την υλοποίηση τους.  Παρ' όλα αυτά, την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 10,30 π.μ., θα εργαστούμε εθελοντικά για την επισκευή των ντουλαπιών και καλούμε όσους γονείς με τα παιδιά τους μπορούν, να βοηθήσουν (πληροφορίες από τον Β. Διαβάτη, 6932543845 και στο blog του συλλόγου μας http://sgargonautes.blogspot.com/).

    • Οικονομικός απολογισμός χοροεσπερίδας
  Στη χοροεσπερίδα παρευρέθηκαν 190 από τα 320 παιδιά του σχολείου.  Μετά την αφαίρεση των δαπανών, απέμειναν 245 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν αμέσως στη διεύθυνση του σχολείου για την αγορά υλικών για τα προγράμματα του σχολείου μας (ψηφιδωτό, κόσμημα κλπ).  Το μικρό αυτό πλεόνασμα έμεινε χάρη στη γενναία χορηγία νερού, αναψυκτικών και χυμών από την  Coca-Cola 3E A.E., την οποία ευχαριστούμε θερμά.  Το πλεόνασμα  μάλιστα αναψυκτικών που απέμεινε, έχει αποθηκευτεί στο υπόγειο του σχολείου και θα το χρησιμοποιήσουμε στη διοργάνωση της επόμενης χοροεσπερίδας.


    Η βασική δραστηριότητα αυτό το μήνα του συλλόγου μας είναι η συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα "Χρυσοπράσινο Φύλλο" μεταξύ Ελλάδας & Κύπρου.  Στα πλαίσια αυτά φιλοξενούνται Κύπριοι μαθητές από ελληνικές οικογένειες για 3 ημέρες και θα ακολουθήσει η φιλοξενία δικών μας μαθητών από οικογένειες στην Κύπρο.  Ο σύλλογος μας πρόσφερε ένα δείπνο στα παιδιά από Ελλάδα & Κύπρο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και στους συνοδούς τους το Σάββατο 13/3 και επίσης συμμετέχει οικονομικά στην δαπάνη μεταφοράς στην ημερήσια εκδρομή τους (250 ευρώ).  Επίσης καλύπτει οικονομικά το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων για δύο συνοδούς - καθηγητές και μικρό μέρος της δαπάνης των παιδιών μας στο ταξίδι τους στην Κύπρο (700 ευρώ). 

   Τις επόμενες μέτες σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε βάσεις ασφαλούς πρόσδεσης  ποδηλάτων στο σχολείο με σκοπό να προωθήσουμε την κίνηση περισσότερων μαθητών με ποδήλατο.
 
   Οι δαπάνες αυτές γίνονται δυνατές μόνο μέσα από τις συνδρομές όλων μας.  Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να μας βοηθήσετε όσο μπορείτε, καταβάλλοντας τη συνδρομή σας, την Τετάρτη 16/3/2011 κατά την προσέλευση σας για τους ελέγχους Β' τριμήνου.
 
    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων θέλει να ανοίξει ένα γόνιμο διάλογο με τα παιδιά και τους γονείς σε μόνιμη βάση.  Γι' αυτό το λόγο θέλουμε να σας καλέσουμε εκ νέου να μετέχετε στις ανοιχτές τακτικές συνελεύσεις μας την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στις 8,00 μ.μ. στο σχολείο.  Μην ξεχνάτε ότι περιμένουμε να σας ακούσουμε (Β. Διαβάτης - 6932543845), περιμένουμε τα e-mail σας στο s.g.argonautes@gmail.com και περιμένουμε να παρακολουθείτε τις δράσεις μας και να σχολιάζετε ότι σας απασχολεί στο νέο ιστολόγιο http://sgargonautes.blogspot.com/ .  Ανακοινώσεις μας αναρτώνται και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας.

Ο πρόεδρος Δ.Σ.                        Η Γεν. Γραμματέας Δ.Σ.
Βασίλης Διαβάτης                       Μαρία Κιτσάκου

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ 2011

Την Πέμπτη 10/3/2011, φθάνουν από την Κύπρο τα παιδιά  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  "Χρυσοπράσινο Φύλλο".  Τα καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλή διαμονή.  Την Παρασκευή 11/3 στις 18.00 θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος στο "Μίκης Θεοδωράκης" και κατόπιν το δείπνο - προσφορά του συλλόγου μας προς τιμήν όλων των παιδιών, από Ελλάδα & Κύπρο, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.  Την επόμενη μέρα Σάββατο, τα παιδιά θα επισκεφθούν το Σούνιο, το Λαύριο και θα γευματίσουν στην Φώκαια (ο σύλλογος μας συμμετέχει οικονομικά στη μεταφορά, χορηγώντας 250 ευρώ).  Την επόμενη μέρα θα αναχωρήσουν για Κύπρο. Μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας θα συνδράμουν στη ευχάριστη διαμονή των παιδιών.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/3 & ΠΕΜΠΤΗ 3/3

Την Τετάρτη 2/3 & την Πέμπτη 3/3 τμήμα των μαθητών του σχολείου μας προχώρησε σε αποχή από τα μαθήματά  τους.  Την Τετάρτη ο αριθμός τους ήταν περιορισμένος αλλά την Πέμπτη ήταν περίπου το 50% της δύναμης του σχολείου.  Μέλη του συλλόγου μας ήταν παρόντα και προσπάθησαν να καταλάβουν τα αιτήματα των παιδιών και να προσπαθήσουν να τα προωθήσουν προς επίλυση.  Έγινε διεξοδική συζήτηση με τους εκπροσώπους των παιδιών και μετά από συζήτηση και με τη διεύθυνση καταφέραμε να επιστρέψει η πλειονότητα στα μαθήματα.  ΄
  Παρακαλούμε τους γονείς να συζητήσουν με τα παιδιά τους για τα προβλήματά τους και να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας για την επίλυσή τους.
Βασίλης Διαβάτης (πρόεδρος, 6932543845)